Natuurvriendelijk boeren...

Op onze extensieve boerderij beleeft u het karakteristieke kleinschalige Geuldallandschap. Het landschap wordt gepromoot en onderhouden volgens de doelen van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg en Natura 2000. Dit doen wij in nauw overleg met onze buren van o.a. Natuurmonumenten en het Limburgs Landschap.

De natuur staat bij ons zeer centraal. Wij hebben daarom ook 10 hectaren grond omgezet van agrarische naar natuurgrond. Appel-, peer-, kersen-, pruimen- en walnootbomen en ruim 2000 meter aan hagen/struweel verfraaien het landschap en het kampeerterrein. Wij besteden erg veel tijd aan het onderhouden van al het natuur. Wij beschikken over ruim 40-60 hectaren cultuurgrond. Veel is hiervan ingehuurd van o.a. Natuurmonumenten en Limburgs Landschap.

Zoogkoeien Blonde d'Aquitainers

Tot 1996 hebben wij gemolken. Toen zijn wij overgestapt naar zoogkoeien: Blonde d’Aquitainers. Dit omdat wij geheel omringd liggen door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Limburgs Landschap en hier voor ons dus geen toekomst in zat. Het was dus tijd om het roer om te gooien. Wij hebben ongeveer 60 zoogkoeien met een kalfje en nog een beetje jongvee. Zij lopen het grootste gedeelte van het jaar samen met hun kalfjes buiten in de wei waar ze lekker kunnen grazen en ook de rust en ruimte hebben. Ze eten vooral natuurgras, klaver en kruiden uit het geuldal. Alle dieren worden bij ons geboren. En zo wordt een kalfje later ook weer moeder van een eigen kalfje op onze boerderij. Wij kopen geen vee van buitenaf. Behalve onze fokstieren, want zo blijft de bloedlijn gezond. 

Kringlooplandbouw

Met betrekking tot natuur-inclusieve landbouw als ook van kringlooplandbouw zijn wij echte ambassadeurs. Wat Den Haag anno 2021 stimuleert, hebben wij 25 jaar geleden al een start gemaakt. Mais, stro, hooi en kuilgras telen wij zelf op onze boerderij. We maaien zelf het natuurgras en kuilen dit in voor de wintermaanden. We voeren ook eigen geteelde granen tarwe/spelt en regionaal geteelde voederbieten, waardoor het voeren van krachtbrokken tot een minumum kan worden beperkt. En de stalmest worden we op onze eigen grond kwijt. Zo maken we de duurzame cirkel rond.

Meerwaarde aan de natuur

Onze kleinschaligheid, de koeien die lekker buiten in de wei lopen en aandacht voor de natuur maken dat wij een enorme meerwaarde bieden aan dit mooie gebied. Ook zijn we deelnemer van "Natuurvlees Nederland" en hebben we het "Beter Leven** "keurmerk van de dierenbescherming. 

We genieten iedere dag van wat we doen. Van onze dieren, het schilderachtige landschap, onze gasten en natuurlijk het mogen wonen op dit prachtige unieke plekje. 

Familiebedrijf

We zijn supertrots dat onze oudste zoon Davey, als kersverse eigenaar van ons landbouwbedrijf, de familietraditie voortzet. Evenals dat onze jongste zoon Jimmy met hart en ziel klaar staat voor onze gasten. De jongens zijn reeds de 5e generatie in lijn. Hoe bijzonder mooi is dat!

Leef je droom...

Liefs,

Ingrid, Jo, Davey, Jimmy, Marziana en onze lieve kleine Mason!

Boerderij Limburg

  • Welkom

    Beste gasten,

    Hartelijk dank voor alle aanvragen en reserveringen. Wat verheugen wij ons op uw komst!

    Wist u dat u een appartement voor een hele week ook vaak van di-di, wo-wo of do-do kunt reserveren? Vindt u dat fijner dan wisselen op een maandag of vrijdag ? Mail of bel ons dan even, dan kijken we wat er mogelijk is.