Algemeen

Natuur staat bij ons centraal!

Wij runnen de boerderij op een extensieve wijze. Op de boerderij beleeft u dan ook het karakteristieke kleinschalige Geuldallandschap. Het landschap wordt gepromoot en onderhouden volgens de doelen van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg en Natura 2000. Dit doen wij in nauw overleg met onze buren.

De natuur staat bij ons zeer centraal. Wij hebben daarom ook meer dan 8,5 hectaren grond omgezet van agrarische naar natuurgrond. Appel-, peer-, kersen-, pruimen- en walnootbomen en ruim 800 meter aan hagen/struweel verfraaien het landschap en het kampeerterrein.

 

Wij besteden erg veel tijd aan het onderhouden van al het natuur. Wij beschikken over ruim 70 hectaren cultuurgrond. 19 hectaren hiervan is ingehuurd van o.a. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Limburgs Landschap.

Tot 1996 hebben wij gemolken. Vanaf die tijd zijn wij overgestapt naar zoogkoeien: Blonde d’aquitaine. Dit omdat wij geheel omringd liggen door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Limburgs Landschap en hier voor ons dus geen toekomst in zat. In totaal vindt u bij ons ongeveer 150 dieren, zoals 50-60 zoogkoeien, 50-60 kalfjes, jongvee en een aantal stieren. De zoogkoeien en kalfjes lopen, m.u.v. de winter, buiten. Onze dieren eten vooral natuurgras. Mais, stro, hooi en kuilgras telen wij zelf op onze boerderij. Onze boerderij is deelnemer van www.natuurvlees-nederland.nl.